fbpx
Miten myydään helpommin?

Verkkokauppa yritykselle

Myyntiprosessi tehostuu

Verkkokauppaa suunniteltaessa kannattaa pohtia seuraavia asioita. Miten saadaan nykyiset asiakkaat asioimaan jatkossa verkossa? Miten saadaan uusia asiakkaita verkkokauppaan? Miten sitoutetaan jo kerran ostaneet asiakkaat verkkokauppaan ja tehdään heistä vakioasiakkaita verkkokaupassa? Miten verkkokauppa optimoidaan tehokkaaseen myyntikuntoon? Tässä haasteellisessa tilanteessa WordPress + WooCommerce on hyvä ratkaisu. WordPress ja WooCommerce yhdessä mahdollistavat toimivan verkkokaupan rakentamisen. WooCommerce on käytännössä lisäosa, joka asennetaan WordPress julkaisujärjestelmään. WooCommerce perusosalla voidaan verkkokauppaan lisätä tuotteet (tuotteen nimi, hinta, tuotekuvat, tuotetiedot ja tuoteryhmät). Perusosa muodostaa myös automaattisesti kauppasivun, ostoskorin, maksusivun ja asiakkaan tilisivun.

Laadukkaan verkkokaupan hyödyt

WooCommerce toiminnallisuudet:

Verkkokaupan haasteet

Seuraavat asiat saattavat muodostua verkkokaupoissa haasteiksi tai ongelmiksi.

Miksi ostaminen peruutetaan verkkokaupassa

Tutkimuksen mukaan (Paytrail 2019) seuraavat asiat ovat aiheuttaneet ostojen peruutuksia verkkokaupoissa.

Verkkokaupan markkinointi

Kun verkkokauppa on rakennettu ja toiminta valmis ei kukaan tiedä sen olemassa olosta. Nykyiset asiakkaat tulee saada verkkokauppaan. Kaikissa asiakaskanavissa (sähköpostilista, LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter) tulee kertoa viestiä uudesta verkkokaupasta. Mainosta kivijalkaliikkeessä, että uusi verkkokauppa on avattu. Muista puskaradio eli suusta suuhun markkinointi, johon voidaan tehdä suosittelukampanja ja antaa alennusta verkkokaupassa. Uusien asiakkaiden hankinta on erittäin tärkeä osa verkkokaupan markkinointia. Uudelleenmarkkinointia kohdistetaan niihin kävijöihin, jotka ovat jo käyneet verkkokaupassa, mutta eivät ole vielä ostaneet. Tässä toimii kohdennettu Facebook mainonta. Asiakkaat, jotka ovat jo ostaneet, niin heille voidaan kohdistaa sähköpostimarkkinointia ja kohdennettua Facebook mainontaa. Uusien tuotteiden kohdalla voidaan tehdä kampanjoita isommille kohderyhmille.

Verkkokaupan kilpailu

Verkkokauppa kilpailee näkyvyydestä ja menestyksestä muiden samalla toimialalla olevien verkkokauppojen kanssa. Kilpailua käydään myös kivijalkaliikkeiden kanssa.

Monipuoliset Digimarkkinoinnin Palvelut

Kerron sinulle miksi tarvitset näitä palveluita menestyäksesi liiketoiminnassa