fbpx

Sisältömarkkinointi

Blogi on ydin

Sosiaalisen median kanavat tarvitsevat aktiivisesti laadukasta ja monipuolista sisältöä, joka hyödyttää ja auttaa seuraajia ja kohderyhmää. Sisällön tulee viestiä tuotteiden, palveluiden, tekemisen ja asioiden hyödyistä, merkityksistä ja ominaisuuksista. Tässä ideoita minkälaista sisältöä sosiaaliseen mediaan kannattaa kirjoittaa ja siellä jakaa.

Sisältömarkkinointisuunnitelma

Selkeytetään, nopeutetaan ja helpotetaan markkinointia
  • Tehdään sisältöjä, jotka rakentavat brändiä ja ostajakohderyhmää
  • Tehdään myyntisivuja, jotka maksimoivat asiakashankinnan
  • Testataan, analysoidaan ja automatisoidaan parhaat sisällöt ja tavat toimia

 

Sisällöt kasvattavat kohderyhmää ja lämmittävät potentiaalisia asiakkaita – sisältöjä on 3 laatua.

Liidimagneetti voi olla pdf-opas tai minivalmennus.

Facebook mainonnalla tuetaan tätä prosessia.

Nykyisiltä asiakkailta saaduilla referensseillä ja työnäytteillä todistetaan potentiaalisille uusille asiakkaille, että yritys osaa ja kykenee ratkaisemaan asiakkaiden ongelmat ja pääsemään asetettuihin tavoitteisiin.
Sisältöjä kierrätetään aktiivisesti julkaisukalenterissa ja useassa kanavassa.

|

Liidimagneetti

Liidimagneetti voi olla pdf-opas tai minivalmennus.

|

1. Kiinnostus

Koulutetaan ihmisiä, koska he ajattelvat vielä ”En osta”. Tämä sisältö voi olla esimerkiksi video-keskustelu asioiden taustoista liittyen ilmaiseen oppaaseen.

|

2. Halu

Inspiroidaan ihmisiä, koska he ajattelevat nyt ”Mietin vielä”. Tämä sisältö voi olla esimerkiksi referenssejä / haastatteluja, mitä tuloksia muut ovat saaneet.

|

3. Luottamus

Saadaan ihmiset luottamaan itseensä, että he uskaltavat ostaa ja samalla kasvatetaan luottamusta tuotteeseen / palveluun. Ihmiset ajattelevat nyt ”Ehkä ostan”. Tämä sisältö voi olla esimerkiksi video demonstraatio eli vinkit ja opetukset asiakkaille, demonstroidaan asioita käytännössä, 

|

4. Tarjous

Mitä halutaan myydä? Tehdään vastustamaton tarjous myyvällä tekstillä. Ihmiset ajattelevat nyt ”Kyllä ostan”.

Toimivia Sisältöideoita

|

Blogikirjoitus

Jaa oma blogikirjoitus. Sinulla on sosiaalista mediaa varten sisältöstrategia, jonka mukaista sisältöä löytyy sinun blogista. Jaa tätä sisältöä kaikissa some-kanavissa.

|

Poiminta Blogista

Lyhyt helposti pureskeltava sisältö eli kuva, lainaus, mielipide tai kysymys, jonka olet poiminut blogiartikkelista. Aktivoi kohderyhmää!

|

Lainaus

Lainaus, joka tukee arvojasi. Tämä luo sinusta tietynlaista mielikuvaa ja luot samalla omaa henkilöbrändiä. Herätä kohderyhmässä samoja tunteita, joita itse saat kyseisestä kuvasta ja siinä olevasta lainauksesta.

|

Sinä Töissä

Kuva sinusta tekemässä töitä. Kerro miten sinä teet töitä, missä ja minkälaisessa ympäristösää ja kenen kanssa. Näin teet itseäsi tutuksi ja tuot kohderyhmää lähemmäs. Brändää itseäsi. Kuva sisältää jonkin tarinan ja täydennä sitä tekstillä.

|

Maisema

Työpaikan ikkunasta tai työmatkalta. Herätä tunteita! Teet itseäsi tutuksi. Jaa oivalluksia ja ajatuksia omasta liiketoiminnasta.

|

Päivän Ajatus

Minkä neuvon annat? Kullanarvoinen vinkki tai ajatus sinun kohderyhmälle, joka tarvitsee sinun näkemystä asiantuntijana. Miten neuvoisit ja auttaisit kohderyhmääsi juuri tänään? Voi olla esimerkiksi lyhyt video.

|

Kännykkä Video

Video saa parhaiten näkyvyyttä esimerkiksi Facebookissa. Tee lyhyt video, jolla kerrot vinkin, ohjeen, neuvon tai välitä tunnelmia sieltä missä juuri nyt olet. Esittele ensin itsesi!

|

Kysymys

Esitä kysymys. Aktivoi seuraajia ja kohderyhmää. Saadut vastaukset nostavat julkaisusi näkyvyyttä – näin tavoitat uusia kohderyhmän jäseniä. Mitä tutummaksi tulet kohderyhmällesi, sitä paremmin saat vastauksia. Näytä itse mallia rentoon otteeseen.

|

Vanhempi Blogikirjoitus

Blogisi on täynnä hyvää sisältöä, joka on vielä pitkään mielenkiintoista. Saat liikennettä sivullesi. Uudetkin seuraajat näkevät vanhempia kirjoituksia.

|

Tilastot

Kerro tilastotieto alan tutkimuksista tai faktoista, jotka voit numeroina julkaista niin kerro kohderyhmällesi niistä. Tyyliin ”Tiesitkö, että näin monta prosenttia …” – kerro näkemykssesi asiasta ja mielipiteesi rohkeasti. Tämäkin brändää sinua alasi osaajana. Tällaiset tilastotiedot saattvat olla joillekin seuraajille todella tärkeitä ja he odottavat sinulta näitä numeroita ja faktaa asiantuntijana.

|

Yhteistyökumppani

Jaa yhteistyökumppanin sisältöä niin on todennäköistä, että he myös jakavat sinun sisältöä. Muista vastavuoroisuus ja keskustelusta kohderyhmän ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Teillä voi olla sama kohderyhmä mutta sisällöt täydentävät toisiaan. Varmista, että jaettavasta sisällöstä myös sinun kohderyhmäsi on kiinnostunut.

|

Asiakkaan Palaute

Kerro asiakkaan henkilökohtaisesta palautteesta. Kerro positiivisista kokemuksista ja rakenna omaa brändiä. Näin sinun tuotteet ja palvelut tuntuvat entistä houkuttelevimmilta niille, jotka eivät ole niitä vielä kokeilleet. Iloitse hyvästä palautteesta näkyvästi ja aidoilla tunteilla, niin seuraajat reagoivat. Ole ylpeä omasta työstä ja tekemisestä.

|

Tavoitteet

Kerro omista tavoitteistasi. Mitä haluat tulevaisuudelta? Mitä tavoittelet? Mitä aiot saada aikaiseksi tällä viikolla, tässä kuussa tai tänä vuonna? Kerro niistä kohderyhmälle ja paljasta jotain pientä vinkkiä, että mitä sinulta on tulossa ja odotettavissa tulevaisuudessa. Tee toiminnastasi läpinäkyvää ja siten todella mielenkiintoista. Kun kohderyhmä näkee, että olet innostunut ja kehität jatkuvasti toimintaasi, niin se on positiivinen merkki heillekin.

|

Alan Artikkeli

Jaa alaasi liittyvä artikkeli. Poimi uusia ajatuksia verkosta ja jaa ne ”ajatuksella” – tarkista lähde ja varmista, että se on luotettava linkki ja sivu. Poimi artikkelin ydin omaan julkaisuusi – tarjoa artikkelin hyöty valmiiksi mietittynä.

|

Arjen Vinkki

Kerro arkeen liittyvä vinkki, joka ratkaisee jonkin ongelman. Työn tai ajanhallinnan haaste, johon kohderyhmäsi voi samaistua. Kerro rohkeasti omista kokemuksistasi. Tuo ilmi omaa inhimillisyyttäsi ja että brändin takana on oikea ihminen, jolla on myös omia haasteita tai ongelmia. Brändää itsesi ”epätäydelliseksi”, koska täydellisyys ei ole uskottavaa. Ole rehellinen, avoin ja herätä luottamusta kohderyhmässäsi niin he uskovat muutkin viestit mitä kerrot heille myöhemmin.

|

Linkki Kampanjaan

Jaa linkki kampanjasivullesi. Hanki liikennettä sosiaalisesta mediasta sinne missä tätä liikennettä kaivataan. Sinulla on jokin tavoite ja sitä varten esimerkiksi laskeutumis-sivu, kampanjasivu, myyntisivu, ilmoittautumis-sivu. Sivu, jossa kohderyhmä voi kirjautua sähköpostiosoitteella ja saada vastineeksi ilmaisen hyödyllisen ”lahjan” (e-kirja tai vinkkilista). Sosiaalisesta mediasta pitää kerätä seuraajia (ihmisiä) omalle sähköpostilistalle, sillä myös sähköpostimarkkinointi toimii.

|

Palvelut

Kerro palveluistasi. Tee niin, että joka viides julkaisu on sinun omien palveluidesi markkinointia. Loput neljä julkaisua on aina hyödyllistä, kiinnostavaa tai viihdyttävää. Älä tyrkytä, vaan kerro palveluistasi mukavalla tavalla ja fiilistele positiivisesti. Muista, että on olemassa suoraa ”Tänään tarjous juuri sinulle” ja epäsuoraa ”By the way – tiesitkö, että tarjoan …” markkinointia!

|

Kiitä Seuraajia

Kiitä seuraajiasi omalla positiivisella tyylilläsi – samoin kuin kiittäisit omaa rakasta ystävää. Ihmiset ovat antaneet sinulle omaa aikaansa ja huomiotaan. Ole aidosti kiitollinen jokaisesta vanhasta ja uudesta seuraajasta. Lähetä positiivisia ajatuksia heidän suuntaan.

|

Hauskuus

Jaa jokin hauska lainaus, kuva tai video. Hassuttele ja osoita huumorintajua. Näin ihmiset näkevät sinut inhimillisenä, rentona ja sinusta tulee helpommin lähestyttävä. Myös asiantuntija voi osoittaa välillä huumorintajua ja rentoutta – asiallisesti ja hyvällä maulla tietysti.

|

Asiakkaan Menestys

Kerro asiakkaasi menestystarina. Tarinat kiinnostaa ja herättää tunteita ja ne rakentavat myös sinun brändiä. Ole iloinen sinun asiakkaasi puolesta – huolimatta siitä, kenen ansiota tuo menestys on ollut. Sinun asiakas on sinulle tärkeä ihminen. Kaikki me haluamme onnistua!

|

Oma Menestys

Kerro oma menestystarina, sillä kaikki haluavat kuulla sen. Tarina voi olla teksti-, kuva- tai video-muodossa. Kun teet omaa juttuasi intohimolla ja rakkaudella, niin se on jo ”menestymistä”. Parannat positiivisella tavalla omaa imagoasi.

|

Ajankohtainen Vinkki

Anna ajankohtaan liittyvä vinkki. Mikä vuodenaika nyt on? Miten tämä vuodenaika tai muu ajankohta liittyy sinun toimialaan tai asiakkaiden elämään? Mitä hyötyä sinun asiantuntemuksesta on ”juuri nyt” sinun asiakkaille juuri tähän aikaan vuodesta? Budjetointikaudet, juhlapyhät yms.

|

Pyydä Kommentti

Pyydä kommentoimaan jotain. Aktivoi kohderyhmää ja kysy heidän mielipidettä liittyen tuotteeseen, palveluun tai ajankohtaiseen uutiseen. Näin pystyt tutkimaan kohderyhmäsi ajatuksia, annat heille mahdollisuuden osallistua ja tuoda esiin heidän mielipiteensä. Muista, että moni ihminen haluaa puhua omista mielipiteistään.

|

Kutsu Kohderyhmä

Kutsu kohderyhmäsi mukaan. Kutsu kuulostaa aina ”houkuttelevalta”. Mihin voisit kutsua yleisösi? Pidä digitaalinen tapahtuma verkossa (live-video, webinaari) tai kutsu VIP-listalle, jossa he saavat jotain ”arvokasta” tai pääsevät mukaan johonkin. Kaikista ihmisistä tuntuu aina mukavalta kuulua mukaan johonkin ”speciaaliin”.

|

Linkki Someen

Jaa linkki sinun muihin sosiaalisen median kanaviin (LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram, SnapChat, Pinterest). Verkostoidu kohderyhmäsi kanssa kaikissa SoMe-kanavissa. Joillekin ihmisille on luontevaa viestiä vain jossain tietyissä kanavissa. Tutustu kohderyhmääsi useassa some-kanavassa.

Videot

|

Käsikirjoita Video

Aloita video lauseella – kuka olet, mitä teet, miksi sinua kannattaa kuunnella

|

Videon Call-To-Action

Mikä on videon lopussa oleva toimintakehoite?

Katso Palveluiden Hinnat

LISÄARVOA DIGIMARKKINOINTIIN

Kiitos - Liittyminen Onnistui.

Pin It on Pinterest

Share This